Zdroj: http://kytara.net/index.php?a=hrajeme/mast-na-zanet-slach  •  Vydáno: 30.4.2012 9:15  •  Autor: Martin

Mast na zánět šlach

Suroviny:Konopí je opravdu užitečná kytka.

 

Postup:

250g tuku dáme v hlubokém pekáči do trouby vyhřáté na 110°C. Po jeho rozpuštění přidáme 50g konopí a rozmícháme dřevěnou vařečkou. Teplotu udržujeme na 110°C po dobu 3 hodin a občas promícháme. Po 3 hodinách louhování vypneme troubu a necháme 24 hodin stát. Poté opět zahřejeme na 110°C na dobu 3 hodin a občas promícháme. Necháme vychladnout tak, aby tuk byl ještě tekutý a prolisujeme jej přes plátýnko (např. hadr z prostěradla). Mastička je hotova a plníme ji, pokud možno ještě tekutou, do kelímků. Zbylý konopný odpad lze ještě jednou vyluhovat. Postup je stejný, pouze použijeme poloviční množství tuku. Kvalita a účinky jsou stejně dobré jako u mastičky vzniklé z prvního louhování.

 

Účinky:

Mast má antivirové, antibiotické, protiplísňové účinky. Pomáhá při zánětech, opruzeninách, proleženinách, oparech, ekzémech, poúrazových artrózách, bércových vředech, tlumí artritické bolesti atd.

 

Aplikace:

Jednou až třikrát denně potřebná místa slabě natřít. Výjimečně se může objevit přecitlivělá reakce v místě aplikace napuchnutím.

(bgcz.net 2007-12-07, autor: Drak)